Font Magica

Font Magica in actieFont Magica (magische fontein) is één van de mooiste fonteinen ter wereld en is gevestigd aan de voet van de Montjuïc, tussen Plaça d’Espagna en Palau Nacional.

Overdag is de fontein al een plaatje. Font Magica komt echter helemaal tot leven als de zon onder gaat en de nacht over Barcelona strijkt. De fontein geeft ‘s avonds een sprankelende watershow onder begeleiding van licht en muziek.

Historie

Font Magica is in 1929 ontworpen door Carles Büigas naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in 1929. Door de jaren heen werd de fontein steeds meer verwaarloosd. In 1992 heeft de fontein echter een enorme opknapbeurt gekregen omdat dit jaar de Olympische Spelen in Barcelona werden gehouden. Sindsdien is Font Magica een grote toeristische trekpleister in Barcelona.

De fontein wordt vaak gebruikt voor dansdemonstraties en muziekshows. Ook wordt ieder jaar La Mercè -het jaarlijkse festival van Barcelona- afgesloten met een wervelende watershow in combinatie met een spektakel van vuurwerk en muziek.


Showtijden Font Magica

Font Magica komt in de zomermaanden (mei t/m september) van donderdag t/m zondag na 20.00 uur tot leven. Van 21.30 tot 24.00 uur brengt de fontein elk halfuur een sprankelende lichtshow op muziek. De rest van het jaar geeft de fontein shows op vrijdag en zaterdag van 19.00 – 21.00 uur.

Niet alleen komt Font Magica deze tijden tot leven. Je zult zien dat de hele straat, van Plaça d’Espagne tot Palau Nacional één groot waterballet is, aangezien de ‘kleinere’ fonteinen ook verlicht worden. Een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Let wel op welke dag je plant Font Magica te bezoeken, aangezien de fontein het niet doet van 15 november tot 1 december en van 9 januari tot 25 februari in verband met onderhoud!

Kan je niet wachten om Font Magica in actie te zien? Hieronder vind je een willekeurig filmpje van Youtube van de fontein. Een filmpje kan je natuurlijk niet dat gevoel geven als wanneer je werkelijk in Barcelona bent, maar het geeft je wellicht alvast een goede impressie van hetgeen je kunt verwachten.

Tip! Kom op tijd, aangezien het een drukte van jewelste kan worden als de fontein eenmaal aan staat!

Wees sociaal en deel dit met anderen!
Enthousiast geworden? Bestel een reisgids van Barcelona!

Dit artikel over Barcelona heeft tot nu toe 0 reacties.
Tijd voor een eerste reactie, vind je niet?

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)